Tuesday, January 15, 2013

after it ends and before it started

assalamualaikum... wee!! alhamdulillah, my final exam is now over, so there's a lot of things coming. new challenges. so, insyaALLAH, before balik Johor jap lg, br la teringat, lama jgk x menaip. so menggatal jap. bukak blog sendiri, scroll down....down....tetibe termenjerit! AAAAAAAAA!!! ya ALLAH! pastu, atie tanye, tros ckp, eh..xde pape...xde pape... heheh. malu tetibe. terkejut, n tertakut, and terberdebar secara tiba2.

nmpk x??? 

aku selalu cam xkire, d last time aku kire ade 15 hari, so sbb kira hari...15, mcm byk je nombornye, mcm lama lg je lg. so, mcm rilek je lg. haha. tetibe td, bile tgk tggl 1 week and 4 days.... i was like mcm... sikit nye, 1, and 4....tros, dup..dap...dup...dap... haha. masa dah time! short time, time da tggl sikit. masa dah pendek. ha! amek kau. ape lg boleh nak terkeluar. haha

hurm, so far...persiapan, aku xpasti lg ape yg sebenarnye belom siap n ape lg yg aku belom buat sbb basically;

  • borang nikah kahwin- DONE
  • mak andam- DONE
  • pelamin- DONE
  • baju- ALMOST (still in da making)
  • kamar pengantin- DONE (recycle from my sister)
  • kenduri (makan, minum)- abah settle kan
  • goodies- kakak dah belikan tggl packing which might be done time rewang nnt
  • kasut princess- DONE
  • barang2 hantaran- DONE
dah, tu je yg aku mampu pk. aku xtau lg ape yg perlu disiapkan. aku rasa tu je la yg perlu aku rasa, hurm. so, balik ni, aku telah ditugaskan utk mengemas rumah sebelum semua org balik, sebelum rewang bermula, tlg abah kemas bangsal tok masak2 kat belakang rumah, tmn abah survey lembu. haaa! lembu pon sekarang tgh menjadi 1 permasalahan besar. LEMBU XJUMPE LG!!!!

basically, lembu mmg la banyak, tp abah ada criteria die yg perlu dipenuhi..sbb tu la mcm ssh sket tu. hurm. 
so, kirenye, aku balik ni, aku akan berda dalam proses intermission, ala, mcm hindustan selalu tu...



so, basically aku lah heroin. hew3! so, tiada istilah rehat tok aku cuti ni sbb byk sgt berderet3. and actually, sume event yg sgt besar! the first one of course my nikah, then pas nikah i will need to bring my husband to meet the elders, and he will bring me to meet his elders. time tu journey jauh jgk la. habiskan yg di johor, pastu kene proceed ke kl, pastu back to puncak kejap tok kutip the rest of my belongings, kelantann, few places in pahang, then br blk ke rumah bakal suami ku di kuantan. hohoho! then i have about 1 week. seminggu tok buat segal persiapan yg berbaki tok kenduri di kuantan pulak. so, aku xtau bile br aku boleh proceed tok my final year project. hurm. belom cite honeymoon lg. ohoi! :p

so, kawan2. marilah bersama2 doakan kesejahteraan aku and encik tunang sekeluarga..semoga semua urusan kami dipermudahkan. semoga semua bejalan lancar. insyaALLAH. :)

ok, u can...i can't! :O

1 comment:

  1. wahh xlama lagi je.. sabar ye dear.. smoga semua dipermudahkan.. amiin :)

    ReplyDelete