Wednesday, March 21, 2012

act describe it....words confirm it....

assalamualaikum!
 =)

lame sungguh x bkk blog ni. so skrang officially start tok menggedik lagi! hahahahaha! menaip sambil menikmati segelas susu omega yg insyaALLAH harapannya baik tok kesihatan saya! =) HE knows everything.

malam semalam ternyata saya telah mengganggu 1 rumah saya daripada tidur mereka yg lena dgn nyanyian saya!
-MAAF-

and to those mouth, body and souls that comfort me A BIG THANKS! =)

setiap hari bila aku dibangunkan daripada mati sementara aka tidur, aku dgn istiqamahnya berniat utk menjadi anak yg lebih solehah dr semalam, adik dan kakak yg lebih bertanggungjawab drp semalam,tunang yg lebih baik dr semalam, kwn2 yg lebih penyayang drp semalam, pelajar yg lebih rajin dr semalam. niat yg istiqamah, actionnye even x menentu mengikut pasang surut kehidupan tp aku yakin padaNYA. "selangkahku, kepadaMU, seribu langkah KAU padaku" -raihan- (kumpulan nasyid okeh! bkn jiran sebelah! hahahhaha! 

kadang2, sedar or x, bayak bende yg kite buat, i mean, almost every single thing yg kte buat akn gives impression that can be divided into positive and negative. cewah! bersyarah plak pagi2 ni. :p yela. nobody will truly understand what and why you did that certain thing or act, until you tell them why and how that will certainly leads to confirmation! hahahahaha! 

yes, kte xkan dapat semua benda dlm kehidupan ni kan...tp based on ceramah yg aku pernah dgr, motivasi2 sume, berfikiran positiflah. mungkin xboleh totally, tp berusahalah kepadanya coz sangkaan positif tu akan menimbulkan cas2 positif dalam diri kita, dalam diri insan yg terlibat, dalam perhubungan yg dilalui. 

aku tertarik dgn cerita dalam doodle dakwah kat muka buku yg aku like sgt2! hahahaha! cerita yg ringkah, tepat dan sgt padat dg isi yg baik! bile bace tu macam setepek kene kat batang hidung yg kemek ni ha! heeeee~

aku: dalam proses...
p/s:kadang2 kite perlu dikecewakan oleh mereka yg kite percaya and sayang supaya kite sentiasa sedar diri sket sbnrnya xde sape yg boleh sayang aku mcm DIA.