Friday, December 30, 2011

sorry! i have no choice, i HAVE to leave you.

salam. selamat. sekarang, sume tgh sibok plan nak end new year camne. sibok kat mane nak tgk firework yg WOW! kwn2 umah yg 2 org ni pon da cantik2 nak kuar...have fun ye...(UNTONGLA, ADE ORG NAK BWK KUAR!) xpela. plan la elok2. tp, anda dinasihatkan tok menggunakkan new year yg bakal tiba dgn sebaik2nya. since, this is not really new year for muslim, but as a democratic country, we got new year celebrationhere in malaysia. if i'm not mistaken, PM nak buat muhibbah punye countdown? WOW! not really into it. not interested! ;p

orait, so regarding to the question: 

what is your biggest regret in 2011?

korg ade? hurm. me? i rase, this year sume berjalan dgn moderate nye. alhamdulillah. thank you ALLAH. =D 
bergembira dgn moderat nya, bergembira dgn moderate nya. past is past. berbalik kepada soalan: ape yg paling jaoh dr kite? mestila td, semalam, aritu, mggu lepas, bulan lepas, thn lepas....bla2...segala2 yg da lepas lah! 


sambil2 menaip ni, yes, i do have one biggest regret! sebab tido dlm SETIAP kelas my fav lect, en Zul. xdpt nak tatap muka die lg dah pasni...hurm. die je lect yg understanding. kdg2 bkn purposely nak tido...cume btol2 je die on laptop die nak start lecture, mata i pon automatically tertutup....pastu, ble die wat 5 min break yg time kelas da nak abes tu, auto plak i terjaga! huhu...kdg2 tu, dok plg dpn sklai....btol2 bertentangan mata dgn die pon penah! tp, FAIL gak to stay up. so, kwn2 sekelas sume, jomla doakan supaya en zul sihat sentiasa... amin...=D


ade azam baru x?

mestila ade! azam br saya, nak loss weight! hahahahaha! 

yg ni mmg setiap tahun buat xpernah berjaya..

termasuklah azam xnak tido dlm kelas, azam nak jd pendiam, azam nak blaja rajin2...sume2 setiap thn fail! tp, xpe. pasang je azam tu! kalau boleh gantung kat leher supaya org laen pon boleh tolong igtkan...hahahahaha! ;p

xpe ye...yg penting usaha...end result, serah padaNYA. dalam pape usaha pon lah!

SO, keep moving forward! =D

Thursday, December 29, 2011

pendrive 2G pon boleyyyyy....

sedang leka bermain lappy...yes, tetris battle agai...BOOM2! wee~

so, as a girl, mestila byk anagn2 yg awwww! they are soooooo sweet! paham ape maksudnye? yela...tgk org br kawen...gi honeymoon...amek gambar gi honeymoon kat Cameron Highland...suap2 mkn...so cute! so, b4 nikah, adat yg biasa adalah bertunang kan? so, proposal yg plg awwww! cuteeeeeeee among my housemate (latest la kan...) is the E of a blogger kot if i'm not mistaken:

so, mcm...mmg unexpected lah kan...so, cara nak propose pon mcm berubah mengikut peredaran masa i guess. ;p

this morning, while i am surfing the web, i found another one....and i was like....what? ok! got it...opposite of the above, but yes, still true. hahahaha! gelak guling2 gak la tgk....AWWWWWWWWWW! SO CUTEEEEEEEEE!!! ;p


yes3! so true what he is saying...

so, dedicated to somebody: break up will never be the end of everything. it might be hard, might be frustrating, might be hurt, might be every single negative lah! but please do remember. everything is written right UP there...in the LUH MAHFUZ...insyaALLAH...iman = percaya...ada iman, so percayalh janjiNYA. manusia hanya merancang...n xde perancangan yg lebih sempurna drp rancanganNYA...

don't be sad over someone yg never appreciate YOU dear. 

and dear boy: please treat girl they way you want your SISTER and insyaALLAH your daughter to be treated. remember, life is like a roda...keeps on rotating...just like KARMA. 

setinggi mana pon iman, igt ye, hubungan yg perlu dijaga termasuklah hubungan sesama manusia.
=D

Wednesday, December 28, 2011

Raihan Rahim

sape tu? penyanyi? pelakon? artis sinetron? HOLLYWOOD? BOLLYWOOD? jaoh skali! hahahaha! mamat ni, jiran i je. sebelah umah...jiran ruang tamu..hahahah! so, semalam kan mengalami masalah kelaparan. alhamdulillah! ALLAH dgr doa i. tq ALLAH! so, ditakdirkan si yan (nama manja ;p) ni pon online...so, dgn berani nya, i pon tegur...haha!

yan, ko ade kat sebelah ke kat malaka?
sblh. ko kat sebelah ke??
haah lapa dowh!
da mcm berpuaka umah ko aku ngk. igtkan xde org. (see? bukti yg betapa senyapnya kitorg! ;p)


bla3...panjang sgt nak cite sume ckp ape kan...so, yan yg baik hati (kene la up2 sket kan..so that next time die bg pnjm moto lg..;p) pon bg pnjm moto EX5 dia..wasiat die "jgn merempit lak dgn moto aku malam2 buta ni" time tu jam area kol 11 lbey...ok la... xtnye pape pon kat yan...bajet sume moto same...tetibe, yan da bla dgn peja gi tgk bola kot...

i pasang kunci, ah sudah! nape lak lampu N dia xmenyala...meter minyak pon xnaek...bateri xde ke ape...godek2...xnmpk lak i mane...sume ok je nmpk gaya nya...(sambil dlm hati kagum tgk kebersihan moto yan yg mcm setitik minyak hitam pon xde kat area enjin bwh tu...ekzos pon kilat je....siap i leh wat btolkan tudung lg ha! WOW! kalau kene kat i, mmg da jd besi buruk rasenye...;p)

sbb da janji dgn yan nak pulangkan moto pg ni....so, semalam dgn selambanya parking moto yan kat garage umah aku...mcm aku pnye moto...hahahaha! see? 1 set! moto n helmet...xtau la beli moto percuma helmet, or beli helmet percuma moto...;p

 godek2...da la moto org...dgn fara sume....passtu dtg amie, "agaknya enjin die sejuk lg kot...cume ko start dulu" i nak start pon xtau enjin moto ni neutral ke x...tkot melompat lah plak moto org ni jap lg....haih...tawakal jela....at last! trrrriiinnnggggg!!! JACKPOT! yes! kene start dulu br la menyala segala mcm lampu yg ade kat dpn tu....

so, meredah kegelapan malam dgn kelajuan cume 80km/h...sbb igt wasiat yan...gi la ke Mc Donalds. mkn kentang n minu air je...bergernya tapau...sbb prot da msk angin...cume dak fara je yg habis mkn sume...so, pg ni, breakfast mewah sket la! berger prosperity! =D

yummy! walaupon da xberapa nak nikmat...tp, alhamdulillah...;)

pg ni, i n amie lak...nek moto dgn masih membawa wasiat yan tok x bwk moto laju2...i da rase mcm makcik 60 thn blaja bwk moto lak ble bwk slow ni...haih...nak wat camne? amanah...gi la kami ke pasar...borong barang2 mcm kat umah ni perot mcm jiran sebelah! yela...kami xerkenderaan....beli ayam seekor, sotong 3 ekor, udang 12 ekor...kacang panjang beberapa batang, carrot sebiji, kelapa sebiji, kunyit hidup, halia n roti....nak beli telur...tp bakul moto da pnoh...first time shopping brg umah pkai moto....xpela...pastu balik... 

"nak pulangkan moto nak isi minyak blk x amie?" so, ok la...gi petronas, isi minyak kasi FULL habis sampai ke tutup! pastu, pulangkan blk la moto Encik Raiham Rahim tu...alhamdulillah...

tq yan! =D


"buat baik xkesah la kat sape2 pon...jgn mengharap balasan coz, balasan baik tu akn dtg dlam pelbagai bentuk, pelbagai medium n pelbagai cara...ikhlas jela...insyaALLAH...ALLAH maha adil..."

Tuesday, December 27, 2011

LAPAR SAMPAI MENGGIGIL TANGAN!

ye...i am so very hungry now...duh!sakit prot! glucose level da kurang dah...nak men tetris battle pon xleh coz tgn yg menggigil mengganggu konsentrasi...hurm..tetibe..rindu balik kat umah...pagi2 je, mesti ade sarapan yg enak! rase rugi lak 2 hari yg da berlalu xmkn breakfast dgn lahapnya...sume gara2 anank2 kecil yg pandai buat sepah tp xreti nak kemas kat umah....da kene mengemas dr pg sampai la almost noon! hurm. xpe2...tolong ibu n abah kan dpt pahala...bile lg? nnt da kawen, kene berkhidmat tok mak n ayah mertua lak....haih....tetibe tension sbb terigtkan makanan kat umah! lol!

fried egg yg menjadi fevret tu pon kat umah sewa nmpk sgtlah xmenarik seperti di rumah saya nun di sana...


=(

Monday, December 26, 2011

i am running out of time~

yes! just got back from kampung terchenta.....alhamdulillah! had a GREAT time this wiken! my brother E-day! congrats bro! da jd tunang org da skrang...UNTONGGGGGGGLAAAAAA....hahahahaha!

sponsor kek yg yummy! they bakes a very delicious cake! =D

my eldest niece...

older n younger sis! 

us! =)

my dad mmg relax! dad with geng mak dara! =D

abah n ibu...so sweet! =)

they look alike? her ace is just like me, when i was little...they said so...;p

sarung cincin! i plak excited giler! =D

isk3! kat kenduri pon bole petik kat pokok org lg...ish3!

miss them so very much! ;)

so, tahniah kinah,coz manage to have a very good time. so, ble balik...br la boleh online...pastu..tgk status fb, kwn2 sume mcm da study 2-3 subject,,,yg aku ni? 0? haih....diorg da siap boleh analyze soalan past year lg...aku? soalan past year pon xtau mana letak! sedarla! da la first paper patho! giler kot! 9 days left. and i have NOTHING! balik2 je, online fb, tgk status mcm2...ok la...tension jap..pastu? mane game tetris n cafe life....

APE NAK JADI?

Friday, December 23, 2011

EXCITED GILER!!!

YEAHHH!!! da siap kemas2 sume2...sume2 barang da packing! kain di jemuran pon saya da angkat! xlama lg, abg saya dtg amek, then VRRRRROOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMM!!! balik johor! i miss you HOME! =D


see? sarang sy berlingkar sepanjang malam td sbb tkot nak bergerak! ;p
tong biskut hup seng la peneman perut yg lapar....sob3~


after! excited nak balik! da siap kemas dah! ngee~ =D


ni koya! da cantik2 dah! nak jumpe ibu and abah tersayang! =D


pucak alam, hope to see u lambat2 lg....sigh....

Thursday, December 22, 2011

seriously! i miss you, you, you, and YOU!

bersendirian di sarang ku pagi ini...cewah! berpuitis pulak dooohhhhh....x2...tetibe, selalu dah perasaan ni dtg...tp dr mlm semalam, n pagi ni lebih lagi...i sgt rindukan mereka...mereka yg pernah membawa senyum di bibir yg manis ni...i know that right now, i might be nobody to them, but i'm praying that deep down inside of them: "damn! i miss this girl too!"

never ever leave me behind! deadly in love with them!

best friend MJSCBPJ.


erni, faezah, n yat...roomie form 4...

the best of the best! my world when i was in UM! yen and ili...

bell! my 1st bestfriend yg i manage buat when i first in UM!

still here, by my side. my lil brother! ;)

gadis2 sekelas time kat pasum dulu...

housemate time kat alamanda dulu...nice~

housemate skrang!

damn! miss them so very much. kai, shida, ili, yen, bell, iz, housemate2 sume2...saya doa, ALLAH, akan memelihara kita semua...amin...insyaALLAH...

on top of that, i miss the most would be:

ya ALLAH, tempatkan lah roh arwah dikalangan org2 solehah.
-al-fatihah-

senyum ria!

semalam, da puas bershopping sakan! i bought 2pair of shoes and 1 pair of sandal! sandal tu mcm berbaloi2 la kan sbb 1 pasang just RM10! promotion kat brands outlet. oleh disebabkan kaki ku yg gajah ni, sgt la susah nak cr kasut sarung. kebetulan je plak semalam, ade yg aku muat, n selesa nak pakai. so prompsi kat Brands outlet, 2 pairs RM 70! so...mcm mane> xde member nak beli. so, amek la bersendirian. i kale hijau which i wore just right after i pay for it. and the other one is peach like color. to me, cantik la! kepada sesiapa yg melihat, since bukan pakai duit kor, xyah nak komen byk2 oke!

my foot in the green one. kaki bapak mcm kapal titanic!

ni la time bersuka ria xhingat dunia semalam:

the cheesiest pizza i've ever eat! 

last nite's menu.

cik amie yg berdegil xmahu balik...ish3!


si gemok!

cik bar yg senyum mcm terpaksa..haih...

geng outing semalam!

kat mall pon ade perigi ke? fake!

atiq pnoh tgn....shopping sakan!

da abes shopping, prot pon da lapar....tgk muke die...;p

yummy!

see? cik bar habiskan 3 mangkuk mushroom soup!

poyo je hirup! walhal, mushroom soup pon xreti nak mkn....kampung sungguh! ;p

still, nothing feels like home! 


Ustaz Azhar Idrus

kenal x? he's one of the best ustaz i've been listening to. erm. he's totally simple. cara die bg ceramah, sgt sempoi n santai, x complex, yg boleh membuatkan org yg dgr, rasa...ISLAM ITU MUDAH! good2 very good! di dalam pengisian, penyediaan dir tok menjadi seorang wanita yg bergelar isteri, ade la jgk 1 nasihat yg sie bg dlm fb, and being captured by somebody...

ouch!

i setuju dgn statement tu. skrang, still single. n ramai je kwn2 yg masih single. tp da melawa berlebih2 utk menampakkan diri ini cantik. berapa ramai pon lelaki yg currently puji waaa! cantiknye si polan. tp, jgnlah terlalu kembang kuncup, blushing habis merah 1 muka kan? selagi kita masih lagi belum bersuami, pujian tu mcm meaningless lah kan?  (tetibe xsabar nak bersuami!) 

korg rasa...bakal pemimpin saya akan ckp saya cantik x? or mb korg penah terpk x? adakah bakal pemimpin korg sume, akan ckp korg cantik? luar dan dalam? wow! berdebar rasanya. sbb tu la. perempuan, hanya boleh berhias tok suami je. br la...br kawen je, laki u all sume terkejut u bile u all berhias! WOW! da bomb gitu! =D 

BEFORE:

selekeh kan?

AFTER:

hahahaha! rahsia lah! utk bakal peminpin saya je! =D

so, nak jadi cantik luar, anda boleh lah mencuba rangkaian produk kecantikan seperti:




and etc....

nak jadi cantik dalaman yg boleh terserlah keluaran? mcm mane? jaga lah HATI...igt x? obat hati...ada 5 perkara....

jadi, renung2kan! dan selamt beramal! =D




Tuesday, December 20, 2011

i like it new!

actually, i am a type of person yg suke sume bende kalo boleh as simple as it can be. so, pening2 kepala mcm mana nak tuka layout blog ni, last2, jumpe gak 1 template yg putih! waaaaahhhh! lega!

so, alhamdulillah...baru je selesai print out esaimen yg terakhir tok dihantar tok sem ni! yeaaaaahh! merdeka from assignment! =D

can't wait for this weekend! ooooo...balik kampung!!!

miss my home so very much!

this weekend, my brother: 
namanya mohd subki. age 28. sebaya with my hubby!

abg saya yg sorg ni, insyaALLAH nak tunang this weekend. semoga segala urusan dipermudahkan. amin. =D

can't wait to eat my mum's cooking! yummy! nak mkn telur ayam kg kat blakang umah, hirup udara segar kampung. ahhhhhh...sgt seronok! rasa mcm skrang da nak balik cuti sem! walhal, br study week! lol! xpe2..balik, mintak restu ibu n abah dulu. semoga dpt jwb exam! amin! 

doa ibu bapa...POWER giler! beruntunglah sape2 yg masih ade ibu n abah...take a good care of them! 

~NITE~