Sunday, July 29, 2012

oh my abah

Ehem2. Lame dah xmeneruskan blogging activity ni. Keinginam tu ada, tp kesempatan tu yg payah smet nak caro. Hihu. So last tuesday, hp aku yg da lama berjasa punah juga. Sob3 lama xlama jgk la. Dlm 2 thn stgh ada kot. Tp sbb pakai duit sendiro twrasa jgk la. Tp aku ada la spare another hp. Walaupun hp lg 1 tu pon da kokak la jgk, tp boleh la nak pakai. Tp da tentu la 1 no aku da xpakai sbb hp tggl 1. Habis nangis la scandal aku yg laen. Poyo je. Yg 1 pon xterjaga. Miahaha.

Nak dijadikan cerita abah sayu kot tgk, aku da ckp byk kali xpayah, tp abah atas dasar kasih sayangnya kat aku pon belikan aku another hp sebijik mcm adik aku. I was thinking about wonder. Tp abah da belikan yg mini pon da ok sgt dah. Free kot. Sape nak bg? Terima kasih abah. At least l kwn2 aku xleh da la nak gelakkan aku xde wifi la viber la and segala jadah nye. Haha. Bangga jap.

Persetankan segala apa yg org lain nak ckp. Tp aku tetap berbangga dgn pemberian ayahanda ku ini. I love u daddy. :)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, July 6, 2012

exam mode?

okay, its been long since the last update. actually i do have so many things that i really think that i would and want to share. its just....i am have what so called mim alif lam sin = rajin punye penyakit. hahaha. ok, my mom used to say that kata2 tu 1 doa, so please do pray good things.

berkaitan dgn itu, i am still in my exam week. yeah, U lain sume da habis. ok, congrats! haha. my friend and i still struggling for our paper. but actually xbape nak struggle sgt la coz i've been watching 49 days since last nite and half day of today.

the story quite slow, but the story line is different from other typical korean drama. so, ok la. acceptable la for a person yg bkn kaki korea. haha.


moral of the story yg i dpt from this drama, mcm we never know how much time left for us to be with our family, friends and lovers. just use the time wisely but in the way of still enjoying it. tp me myself yg x mempraktik kan bende tu. yes, its easier said than done. tp since when kan? since when do i need to behave like this. HE has promise us with so many good things if and only if we spend our time wisely. but still most of us terpesong. yes, including me. lol! haha.

this evening, when i was sitting alone, by myself, my mind keep on thinking of the past. korg penah x? ke penyakit aku sorg je? haih. i used to be very bad. bad in the sense of BAD. boleh dikatakan sume jenayah kanak2, remaja, sume aku buat dulu. but things change. i am trying to be better. and i use term trying coz, proses tok menjadi seseorg yg lebih baik tu xkan pernah tamat. sebab, berubah itu adalah sifat manusia. kekal itu adalah sifatNYA sahaja oke. 

i can still remember how other people used to look at me. all i can do is pray to ALLAH that sume org yg pernah teraniaya disebabkan aku, dgn serendah2 hati nya, i am sorry...