Friday, December 28, 2012

bukan senang nak senang. sigh~~~

hahaha. aku rasa aku lah pengantin yg sgt rilex di abad ini. cewah! xla jgk sbnrnya. sementara aku dihujani dgn kemalasan tok berjuan dlm peperiksaan, ahli family lain sume tgh bertungkus lumus utk menyiapkan apa yg ptt tok majlis pernikahan aku nnt dr pelamin, unga telur, hantaran, goodies n etc. tetibe rasa malu pulop. hoho!

the community....sume sibuk berbincang ttg my wed...task n PIC lg! hohoho...rasa bertuah sgt having them by my side. :D
my eldest sister da siap buatkan jadual pulak. adik beradik yg ni nak kene buat ape, siap ada kumpulan lg. haha. tugas dibahagikan dgn seadil mungkin mengikut keadaan masing2. hurm. scroll down....down lg....tetibe da end of page! eh? nama aku xde?? so br nak click reply, br teringat, owh...ok, aku raja sehari time tu. cettt! teringat zaman2 kakak2 aku kahwin dulu. aku la haiiiii yg sibuk ke sana sini. sekarang giliran aku mcm xbiasa pulak. berdebar tetibe. ohoi!!!

sedar xsedar, sekarang mmg tggl dlm 29 hari lg sebelum majlis. dup dap dup dap...bila fikir je berdebar...yela, bukan setiap tahun kahwin. :p

tp sebelum tu, aku terpaksa berhadapan dgn pen n paper...bertungkus lumus tok my final sem punya examination. so, bila da start berangan jd Cinderella je....bila pk pasal dewan exam tros teeetttttt....layu mcm sayur rebus. hoho!

semakin nak dekat ni jgk la hai, hati ni mcm2 rasa. syaitan menghasut jgn buat benda baik. rasa sangsi lah, xyakin lah, xsedia lah, sume3 ada. hurm... so, lately ni pon kitorg jgk berkomunikasi mcm selalu. sbb both sibuk dgn komitmen masing2. aku paksa rela belajar, die sibuk dgn keje kat office, uruskan parents die (since he's the only child), nak pindah rumah, uruskan project homestay lg. aku call je, busy...hurm... mungkin mcm ni kot dah kahwin nnt. tu la yg terlintas dlm kepala otak aku ni haaaa...xde masa nak asyik2  i love u...u love me....yg utama sekali adalah tanggungjawab. so, maybe ni adalah sedikit training tok diri aku...tanggungjawab!

aku ni adalah satu jenis manusia yg sgt cpt melayang. xleh nak fokus lama. haha. so, sekarang aku tgh jalani training yg coach nye adalah encik tunang... he ask me to take control over my body. use my head first instead of my heart. yela, sbb aku ni sgt lah hai selalu act before think. so, i hurt people most of the time when i open my mouth. bila da kuar segala mcm tu br la rasa serba salah....duh! so, yes, bukan senang. sbb once something tu dah jd habit, bkn senang nak buang kan...dah habit asyik berkepit, call n sms...so, bila xde sume tu jd mcm lost. mula la rasa terabai la, die da x sayang aku la, ape la. wadafakkkkk? tp x senang bukan lah mustahil. so, i just need to put more effort on it. i need to force my body to do things that is right for me. berusahalah! :D


Dalam surat Alam Nasyroh, Allah Ta’ala berfirman,
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
Karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.” (QS. Alam Nasyroh: 5)
إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.” (QS. Alam Nasyroh: 6)

lets make a change! a better change. :D

INSYAALLAH.
:D

No comments:

Post a Comment