Sunday, July 6, 2014

Nikah Kahwin

Assalamualaikum,

Jadi atas dasar nak mengekalkan kesinambungan cerita terakhir kita yg dah berkulat, yes I finnaly kahwin dgn jayanya and alhamdulillah, kami dikurniakan seorang baby boy. yeeeaaahhh! (dah beranak dah baru nak tgk blog balik?

LOL

So, nak pendekkan cerita and utk merangkumkan semua cerita perkahwinan kami, i attached this one video for you to have a peek on our wedding yg to me berjalan just perfect, just the way i wanted it to be. Simple, but still fulfill my childhood dream. But still, if ade yg rase terkurang, on behalf of everybody we apologize for any flaws. :(


And ultimate appreciation and thanks to uolllsssss yg tolong, yg dtg, semua2 la yg terlibat secara langsung n xlangsung. Alhamdulillah its a success!

And of course, alhamdulillah, terima kasih Allah sebab mendengar doa hamba mu yg hina ni. Actually, few days before, kami risau jugak la sbb time tu musim hujan xhabes lg. Tp tu la, Allah maha kuasa, kita niat baik, ikhlas, Allah bg rezeki, time kenduri tu terang, betul2 jam 5 baru hujanmlebat pon alhamdulillah sebab senang for us nak rendam periuk belanga. hehe. and subhanallah lg, hujan lebat tu pon sekejap je mcm agak2 air yg turun tu dah cukup nak buat rendam ape yg patt, then tros mcm renyai2 then stop tros boleh sapu2 laman afterwards. :)

and yes, back to square one, niat buat kenduri ikhlas nak menjamu, nak sedekah nak sama2 meraikan. benda2 lain semua kami buat simple2 je. kad kahwin pon murah2 je sebab terus masuk tong sampah kan... haha. but dr segi makanan mmg abah bg all out. So far, sepanjang abah buat kenduri xde lg org pnh complain about food sbb abah punye style abah selalu ckp for food, jgn berkira sbb org makan, xmembazir. :)

I love you abah!

And alhamdulillah makanan yg bajet for 1.5k org habis and just cukup2 and just nice je tinggal lg sikit for our family lepas kenduri (yela, semua dah penat mana larat nak masak lg for dinner kan? ) so, xde pembaziran.

Fuuuhhhh... dah, cerita pasal time awal2 kawen pulak dah xpasal2 aku fefeeling pengantin baru. Pose2 ni....

Istighfar... haha!

XOXO! Will write again, next time~